Suljetko uran ovet, kun teet erikoistunutta työtä? Kuinka päätät, onko riski sulkea ovet takana? Lukija A Wonders:
Kuinka päättää, milloin olet uran risteyksessä, jos tulee loistava tilaisuus, mutta se saattaa sulkea ovet. (Paras ystäväni sai juuri hienon tarjouksen 50 dollarin liiketoiminnan harjoittamisesta, mutta se on alue, joka syrjäyttää hänen ensisijaisen asiantuntemuksensa, aurinko/tuulen, joten hän on huolissaan LT -seurauksista, vaikka hän laajentaa taitojaan.) Mitkä tekijät ovat tärkeitä, kun avaat yhden oven ja suljet toisen?
Suuri kysymys, lukija A. Olemme puhuneet eduista ja haitoista uran vaihtamiseen, uran muuttamiseen ja LinkedIn: n käyttämiseen uuden uran salaa tutkimiseen – mutta emme ole puhuneet uran ovien sulkemisesta suorittamalla erikoistunut työ . Olen todella innoissani kuullessani, mitä lukijoilla on sanottavaa tästä, koska olen tietysti kulkenut urapolun (medialaki muotiblogiin), joka on ohjannut minua vähän alkuperäisestä urapolustani.
Tässä on .02 dollaria: En todellakaan usko, että ovet ovat suljettuja, vaikka jätät uran kokonaan. Ehkä olen naiivi, mutta luulen, että jos jatkat kontaktejasi, jatka alkuperäisen alueen uutisia ja – kun etsit – ilmaise erityistä kiinnostusta, taitoja ja kykyjä avoimelle työlle, sinä on hyvä laukaus. Mielestäni etenkin silloin, kun lähdet oheisalueelle, rakennat edelleen tärkeitä taitoja, jotka liittyvät alkuperäiseen kenttään.

Mielestäni on myös tärkeää huomata, että mikään ei ole täysin miltä se näyttää – ”yleinen” työ voi jättää sinulle tiedon, joka on liian erikoistunut olemaan laaja -alainen. Esimerkiksi lakimiehille, jos pysyt ”yleisessä käytännössä”, voit viettää vuosia työskentelemällä tietyn tapauksen (tai muutaman) parissa, jolla on hyvin erityinen tieto tai siihen liittyvä erityinen tosiasiakuvio. Opit edelleen tutkimaan ja väittämään tietysti, mutta et saa erittäin yleistä yritystietoa. Toisaalta, jos otat työtä taloon yritykselle, kyllä, käsittelet kyseiseen teollisuuteen liittyviä asioita (sanotaan esimerkiksi widgetien hinnanvaihtelu), mutta myös yleisiä huolenaiheita (kuten hallituksen jäsenet, työntekijä Draama ja ulkopuolisten neuvonantajien hallinta, kun sinut nostetaan haasteena salaamisesta widgetien hinnasta). Joten kokemuksesi leveys on todella laajempi, kun on otettu näennäisesti pienempi työ.
Lopuksi, älä unohda sanontaa siitä, että Jumala avaa ikkunan, kun elämä sulkee oven-ajatuksena on, että jos siirryt markkinoilta x Market X-sub-1: lle, saatat myös huomata, että markkinat y ja z ovat nyt avoinna sinä – vaikka x on suljettu.
Ainoa paikka, jossa voin olla varovainen, on, jos jätät vakaan teollisuuden teollisuudelle, joka saattaa romahtaa kokonaan. Olisin huolestunut siitä, että mikä tahansa “uudet” taitot, jotka saamasi, olisivat pian vanhentuneita, ja mikä pahempaa, jos koko teollisuus todella kaatuu, markkinat tulvivat ihmisillä, joilla on samanlaisia ​​taitoja, ja verkostoitumiskontaktisi voivat sekoittaa dramaattisesti.
Kaksi mielenkiintoista viestiä tästä aiheesta (erilaiset näkökulmat):
Vaihtoehtojen pitäminen voi vahingoittaa urasi [Harvard Business Review]
Kuinka erikoistua itsesi suoraan työstä [nopea yritys]

Lukijat, mitä mieltä olet-kun tarkastellaan pitkän kantaman urasuunnitelmiasi, sinun pitäisi olla varovainen kaventamaan keskittymistäsi tai vaihtamaan uraa kokonaan? Kuinka arvioit sen, kun tulet tämänkaltaisiin risteyksiin?
Kuvassa: Gwoeii / Shutterstock.
—————
HUOM. Pidä kommenttisi aiheesta; THRANKACKS poistetaan harkintamme ja mukavuutemme mukaan. Näiden aineellisten viestien on tarkoitus olla yhteisön kommenttien lähde tietystä aiheesta, jonka lukijat voivat selata ilman, että heidän täytyy seuloa paljon etuyhteydettömiä kommentteja. Ja niin, vaikka tietysti arvostan kaikkia lukijoideni kommentteja, pyydän sinua kunnioittamaan joitain tämänkaltaisten aineiden rajoja. Kiitos ymmärryksestäsi!

Categories: Clothing

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *